İlişki durumunuz demans riskinizle ilişkili olabilir ve yeni bir araştırma bu durumun nasıl ortaya çıktığını gösteriyor. Demans, beyin fonksiyonlarında bir kayıp olarak nitelendirilebilir ve genellikle yaşlılıkta görülür. En sık rastlanan tip Alzheimer hastalığıdır. Journal of Neurology, Nöroşirurji ve Psikiyatri Dergisinde yayınlanan makalede, hayatlarının tamamında bekar olan insanların demans gelişme riski% 42 oranında daha fazla. Aynı yayında, ortaya çıkan başka bir sonuç da dul kalanların% 20 daha fazla riski olabileceği.

 

Derginin baş yazarı olan University College London’da araştırma görevlisi ve psikiyatr olan Andrew Sommerlad, evli olmayan insanlarda ortaya çıkan yüksek riskin, katılımcıların bir kısmının fiziksel sağlığının önüne bile geçtiğini söyledi.
Ancak evlenme ile demans riski arasındaki ilişki nedensel değildir: “Bunun evlilik olduğunu ya da insanların bunama riskini azaltan bir durum oluşturduğunu düşünmüyoruz” dedi. “Bunun yerine, araştırmamız, olası koruyucu etkinin evlilikte eşlik ettiği bilinen çeşitli yaşam tarzı faktörlerine bağlı olduğunu, örneğin genel olarak daha sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamak ve bir eş veya eş ile yaşamanın bir sonucu olarak daha fazla sosyal uyarıma sahip olmak olduğunu” belirtti. .